Återställande och förbättring av ämnesomsättningen i kroppen

Metabolism (ämnesomsättningen) är etablerad hos en person från födseln. Metabolismen är olika. I vissa människor är det långsamt, men för andra tvärtom, det accelereras. Ju långsammare metabolismen är desto högre tendens är det att rekrytera överflödig massa, och det tar därför mycket mer ansträngning att gå ner i vikt. Det betyder inte att det är omöjligt att ändra situationen till det bättre.

ämnesomsättningenMedfödd metabolism är bara en förutsättning, men den förändras från den vidare livsstilen som en person leder. Avvikelse i ämnesomsättningen främjas av olämplig näring och oregelbunden daglig rutin, och fullständighet är inte den enda negativa konsekvensen. Metabolismen har en direkt effekt på:

 • grad av aktivitet i det dagliga livet;
 • längd och kvalitet i sömnen
 • Hälsotillståndet hos huden
 • kroppssystemets funktion
 • motståndskraft mot stress.

Om ämnesomsättningen är bra, då är hälsa och sömn normala. När ämnesomsättningen är trasig, är personen sjuk och lider av sömnlöshet. Den senare är oftast observerad bland invånarna i storstäderna. Känn igen problemet endast när följande externa tecken uppenbaras:

 1. Starka svängningar i vikt. Om kroppen fungerar normalt varierar vikten mellan 2 och 5 kg. Om det finns en metabolisk störning under en kort tidsperiod, kommer människor att få fem eller flera kilo.
 2. Försvagning av hårstrukturens och dermis tillstånd. Oftast leder en obalans i ämnesomsättningen till akne.
 3. Problem med sömn. I vissa människor uttrycks de i ökad sömnighet, och hos andra i sömnlöshet.

De främsta orsakerna till störningar i metaboliska processer är ständiga spänningar, främst stillasittande livsstil och dålig kost som går utöver grunderna rätt.

Den sista punkten att eliminera är lättast. Du kan tillgripa någon icke-strikt diet. Bli av stress, måste du lugna nervsystemet, och även att börja aktivt röra sig mycket mer komplicerat, eftersom behovet av att arbeta hårt.

Förbättring av ämnesomsättningen sker endast när en person minimerar alla de skadliga faktorer som finns i vardagen. De mest effektiva sätten att uppnå detta är normalisering av kosten och en mobil livsstil.

Rätt näring

Många tror att de är baserade på principerna för en strikt dietmeny. Detta är en grundläggande fel idé. För att få maten tillbaka till normalt måste du följa några enkla men ganska effektiva regler:

 • Ät utan övermålning. Det här är ganska enkelt, som det kan tyckas vid första anblicken, tyvärr bryts regeln av många, vilket underlättas av två eller tre måltider om dagen. För att sluta äta, måste du börja äta små portioner minst 5 eller 6 gånger dagligen. Detta bidrar till att eliminera känslan av hunger mellan enskilda måltider och positivt påverkar psyken.
 • Minimera användningen av fetter. Det är nödvändigt att minimera fettinnehållande livsmedel eller helt vägra sådana livsmedel. Till exempel kan du helt sluta med att inkludera majonnäs i din meny.
 • Öka mängden protein. Proteinrik mat har en positiv effekt på ämnesomsättningen och bör vara den överväldigande delen av den totala dagliga kosten.
 • Beakta dricksregimen. Det dagliga kravet på rent dricksvatten är minst två liter. Om vätskan inte räcker går kroppen in i ett sparande läge, vilket förvärrar blodcirkulationen och metabolism.
 • Ta alltid frukost. Om du hoppar över morgonmål, börjar kroppen, som har ett akut behov av näringsämnen efter sömnen, börja arbeta långsamt, eftersom det tar emot en signal för att samla näringsämnen, vilket leder till fettavlagringar och långsam metabolism.
 • Ät inte för sent. Den sista måltiden ska vara senast tre timmar före sänggåendet.
 • Att dricka vitaminkomplex. Sådana tillsatser är en utmärkt hjälp för kroppen, som upphör att ”rädda”, liksom god förebyggande av vitaminbrist.

Om du följer varje objekt kan du uppnå förbättring inte bara i ämnesomsättningen utan även i välbefinnande.

Aktivt sätt att leva på

Aktivt sätt att leva påDu kan äta rätt och bra, men om du inte startar ett aktivt liv, förändras inte ämnesomsättningen på något sätt. Dessutom är det inte nödvändigt att genast träna i gymmet eller anmäla sig till träningstävlingar.

För att vara aktiv är det tillräckligt att gå mycket, utföra morgonuppvärmning, vilket bör omfatta sträckning. Det senare gör att du kan väcka kroppen på morgonen, sprida blodtillförseln, vilket har en positiv effekt på matsmältningssystemet. Om, förutom uppvärmning, på helgerna för att göra joggar eller promenader, blir det i 1-2 månader betydande resultat märkbara.

Det bör förstås att en sådan regim inte kan hjälpa alla. Det finns en kategori av människor som inte behöver förbättra sig, men för att återställa ämnesomsättningen, det vill säga rådfråga en läkare. Tillsammans med rekommendationer från en specialist kommer det att vara användbart att följa de givna rekommendationerna, men i en mycket mer komplicerad form.

Det räcker inte bara att äta rätt, du måste gå på en hård diet, och promenader, uppvärmning, jogs kommer att ersättas med daglig träning. Optimal diet i en liknande situation bör samordnas med en nutritionist.

Övningar för att återställa ämnesomsättningen

För att återställa ämnesomsättningen behöver du inte bara aktivt och mycket att flytta, men följ en strikt daglig rutin och utföra särskilda övningar. Den korrekta regimen omfattar inte bara vila och sömn, men också fördelningen av en viss tid för träning fat burning.

Den försvagade organismen återställs mycket snabbare, om den dagligen följer en viss ritual:

 1. Ta en kontrastdusch på morgonen, vilket ökar blodcirkulationen och påverkar kroppen positivt.
 2. Drick minst ett glas vatten före morgonens uppvärmning med sträckning.
 3. Gör inte tunga övningar på morgonen. De kräver utgifterna för en stor mängd energi, som den väckda organismen ännu inte har.
 4. Gör en timmes promenad eller jogga på kvällarna.
 5. Delta i gymmet eller poolen. Delta i gymmet är bäst med tränaren.

Tunga fysiska övningar bör lämnas för kvällen. Det här är den perfekta tiden för att stärka kropp och muskler. Kvällsträning hjälper till att kompensera för brist på rörelse under dagen, lindra stress, övervinna sömnlöshet.

Ett bra tillägg kommer att vara en bastu eller ett bad, särskilt infraröd. Sådana förfaranden har en positiv effekt på blodcirkulationen. Massage sessioner kommer inte vara out-of-date.

Sammanfattning

För att återställa eller förbättra ämnesomsättningen måste du fokusera på tre huvudpunkter:

 • rätt näring
 • fysisk aktivitet
 • strikt ordning på dagen.

Om du följer alla regler för var och en av de tre punkterna, garanteras en bra fysisk form och ett underbart humör

admin Författare