Behandling med anabola steroider

För vilka ändamål används steroider annat än sportspraxis. Är AC möjlig att behandling med steroider orsaka cancerutveckling med ett dödligt utfall? Läs artikeln och hitta svar på många frågor om anabola.

För att berätta om behandlingen, till att börja med är det nödvändigt att systematisera begreppet anabola steroider.

Anabola steroider, AC (eller AAS —androgenic anabola steroider) – är preparat som innehåller ämnen som befrämjar syntes av protein i den mänskliga kroppen. I sin struktur liknar steroider manliga könshormoner. Alla vet att sport och allmänna fysiska aktiviteter hos människor, oavsett man eller kvinna, produceras av anabola steroider , som stärker kroppen och hjälpa den att anpassa sig till svåra situationer. De är delvis inne manligt hormon, vilket förklarar kroppen styvhet, mental stabilitet, manifestationer av fält i naturen, liksom ökad muskelmassa.

Alla dessa egenskaper idag är nödvändiga för många människors liv. Därefter kommer vi att lista alla egenskaper hos läkemedlet som kan spara många liv:

 • hjälper mycket väl till att återställa patienten efter operationen;
 • återställa styrka;
 • ökar aptiten hos patienter med anorexi och bulimi, det vill säga bidrar till botningen av dessa sjukdomar;
 • hjälper till att förbättra kvaliteten på styrketräning, hjälper till att öka mängden muskelmassa i kroppen;
 • hjälper till att rehabilitera patienter efter njurtransplantationer, kan öka leverans, njurarna och benens storlek.
 • regenererar benvävnad efter sprickor och sprickor.

Men för att uppnå ovanstående bör patienten ta i komplexa vitaminer, mineraler, en stor mängd protein, fetter och kolhydrater.

Indikationer för användning av anabola steroider

Det finns ett antal fall där 100% föreskriver detta läkemedel och föreskriver en behandlingssätt:

 • om en person är utmattad, det är, eller inte går ner i vikt, eller han får bulimi.
 • svag immunitet, på grund av vilken en person inte kan återhämta sig normalt efter operationen;
 • om det fanns komplikationer efter infektionssjukdomar, skador på lederna av ben.

behandling med steroider

AU Kontra

Det är också värt att överväga kontraindikationerna mot användningen av detta läkemedel. Den första som du inte kan acceptera, det är kvinnor i position. Under denna period är kvinnan mycket känslig för världen runt henne, hon koncentrerar kvinnliga hormoner. Om detta tillstånd bryts kan det orsaka behandling med steroider missfall eller värre, så det är bättre att undvika kontakt med sådana läkemedel. Oxymetholone och bodybuilding Under amningen ska mamman vara lika försiktig och undvika anabola droger. Människor med leversjukdomar får inte ta sådana droger.

androgenic anabola steroiderÄven friska människor kan ha biverkningar, såsom fel i menstruationscykeln, heshet i rösten, uttryck av sekundära sexuella egenskaper hos honor (i betydelsen manliga), det är relaterat till innehållet av manliga hormoner i beredningen. I allmänhet kan biverkningar endast uppträda hos kvinnor, eftersom allt för männen ligger inom normens gränser.

En annan fallgrop, för män som är mycket angelägna om att använda anabola behandling med steroider steroider. Beroende, det vill säga ett regelbundet behov av detta läkemedel kan sätta ett kors på en framtida manlig familj, eftersom det kan orsaka impotens och svullnad i prostata. Tänk, om det inte är nödvändigt att bäras bort, att bli frestad av en ogenomtränglig kropp och att förlora den framtida delen själv?

Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt anabola steroider i sport

Som nämnts ovan bidrar anabola läkemedel till att skapa muskelmassa och känna sig ”heroisk” styrka i sig själv. Du kan också förstå att sådana droger inte är avsedda för adoption av kvinnor. En kvinnlig organism kan uppleva hormoner och skapa liknande maskulösa, men detta kommer att leda till maskulinitet, maskulin form, menstruationsfel.

Icke-medicinsk användning av steroider

Steroider, vanligtvis i form av testosteron, är delvis ansvariga för kroppens utveckling, särskilt bland ungdomar. De har en androgen effekt i samband med förändringar i primär och sekundär sexuell karaktäristik, såsom röstförändringar, kroppshårstillväxt, muskulaturutveckling och bentillväxt. Steroider, komma in i celler, aktivera vissa gener som är ansvariga för skapandet och användningen av protein. Som ett resultat används allt protein för att utveckla och öka muskelmassan hos en person. Eftersom användningen av steroider i idrottare går utom kontroll och i doser som är tio gånger högre än den lagliga, risken för biverkningar så höga som 70%. Människor ständigt använder steroider, sju gånger större risk att utveckla levercancer, tio gånger så många sjukdomar i det kardiovaskulära systemet, fem gånger så många sjukdomar i reproduktions natur, många gånger mer psykisk sjukdom och psykiska besvär än personer som inte använder steroider.

Informasjonstilbud og behandling til brukere av anabole steroider

Hur man tar anabola steroider

Förloppet av att ta steroider ordineras av den behandlande läkaren beroende på situationen, men vanligtvis finns det en dos för att ta mediciner.

Den första regeln att ta anabola steroider – att tillämpa tre månader i rad med samma intervall som kroppen behöver för att vila mellan måltiderna, eftersom anabola steroider göra kroppen starkare, och detta är en betydande börda på hjärtat. Med detta system måste du gradvis öka dosen av upptagande, och sedan i mitten av trimestern börjar gradvis minska dosen, annars blir det stress. Ett sådant system förhindrar behandling med steroider utvecklingen av beroende av läkemedlet.

Efter läkemedlets slut ordinerar läkaren läkemedel som hjälper till att återställa reproduktionssystemet och slutligen bli av med biverkningar.

Sammanfattning

För att sammanfatta är det nödvändigt att nämna vilka effekter som orsakar intaget av anabola steroider. Först måste du namnge vad som händer med idrottaren när du tar detta läkemedel:

 • accelererar syntesen av protein, vilket främjar snabb muskeltillväxt;
 • påskyndar återhämtning efter träning eller skada
 • förhindrar bildandet av fettceller, eller absorberar fettceller med muskler;
 • acceleration av vissa reaktioner, eftersom fett bryts ner;
 • utvecklar muskelminnet, vilket hjälper idrottare i behandling med steroider sportprestationer.

Vilka anabola effekter är manifesterade?

 • anabola steroideroavsett specifika uppgifter i ansökan påverkar läkemedlet oförmåga muskeltillväxten, det vill säga i en månad kan kroppsvikten öka med 5 kg eller mer.
 • ökar människans styrka
 • kroppen blir mer varaktig i många situationer;
 • förhindrar utvecklingen av anemi, eftersom blodet ökar antalet röda blodkroppar;
 • tack vare kalciumhalten stärks alla benvävnader.
 • fetter kan inte deponeras under huden;

Andra effekter:

 • eventuell förlust av hår på huvudet (skallet huvud) och utseende på ansiktet och andra delar av hårets kropp;
 • aptit berörs, vilket hjälper lidande utmattande sjukdomar;
 • ökar självförtroendet och självkänslan;
 • förbättrar förmågan att anpassa sig i ett nytt kollektiv. 

Det finns några biverkningar som kan uppstå i olika människor. Detta kan berättas av den behandlande läkaren, vilket innebär att det här är den första personen som du behöver konsultera innan du börjar ta dem! 

Steroider (kortikosteroider) är syntetiska droger som ligger nära egenskaper till kortisol, ett hormon som produceras i kroppen. Effekten av steroider är att minska inflammation och undertrycka hyperfunktion i immunsystemet. De används vid behandling av olika sjukdomar som åtföljs av en inflammatorisk process.

Kortikosteroider skiljer sig från de anabola steroider som används av behandling med steroider idrottare för att bygga muskler. Bland kortikosteroiderna, sådana läkemedel som kortison, prednison och metylprednisolon.

Hur används steroider?

Steroider tas vanligtvis såväl muntligt som i form av injektioner. Injektionerna utförs intravenöst, intramuskulärt, direkt i den drabbade leden eller synovial påse (mjuknings ytan som definieras mellan senor och ben) och i området av de senor och andra mjuka periartikulära vävnaderna.

Hur fungerar steroider?

Steroider eliminerar inflammatorisk process och minskar immunsystemets aktivitet. Inflammation är processen genom vilken leukocyter och andra enzymer aktiverar kroppens försvar mot infektioner och främmande ämnen som bakterier och virus.

Men med vissa sjukdomar störs kroppens immunförsvar och dess överaktivitet utvecklas. I detta fall täcker inflammationen de lediga vävnaderna, vilket ger en behandling med steroider destruktiv effekt på dem. Inflammation åtföljs av rodnad av det drabbade området, uppvärmning, svullnad och smärta.

Steroidläkemedel minskar produktionen av inflammatoriska enzymer, vilket förhindrar ytterligare erosion av vävnader. Steroider minskar också immunförsvarets aktivitet och undertrycker leukocyternas funktion.

Vid vilka stater används steroider?

Steroider används i olika tillstånd som kännetecknas av en störning av robotarna i kroppens försvarssystem, vilket förstör articulära vävnader. Steroider används som underlag för behandling av vissa tillstånd tillsammans med inflammation, såsom systemisk vaskulit (inflammation i blodkärlen) och myosit (inflammation i muskeln). De kan också selektivt användas för behandling av inflammatoriska processer som reumatoid artrit, lupus, Sörgens syndrom och gikt.

Vilka är fördelarna med steroiddroger?

Om inflammationen täcker vitala organ kan steroider skydda kroppen från förstörelse och, i många fall, rädda livet. Till exempel kan de förhindra utvecklingen av njureinflammation, vilket kan leda till njursvikt vid personer med vaskulit. Behandling med steroider kan minska behovet av dialys och transplantation.

Steroider i små doser kan ge en signifikant lättnad av smärta och styvhet hos personer som lider av sjukdomar som reumatoid artrit. Den tillfälliga användningen av stora doser steroider kan vara effektiv vid akuta manifestationer av artrit.

admin Författare